Julkaisemani kirjat

Pitempien tekstikokonaisuuksien pureskelu on välillä paikallaan. Satojen lehtijuttujen lisäksi Kirjoittamo Pikkujuttu on tuottanut myös useita populaareja tietokirjoja sekä yksin että yhteistyössä muiden kanssa.

Makaroonikirja

Makaroonikirja

Muistatko makaroonivellin, oletko kuullut makaroonikyljyksistä tai makaroni-charlotasta? Makaroonikirja - Pastaruokien historiaa Suomessa kertoo ajasta ennen kuin makaroonista tuli pastaa. Mukana ovat niin 1900-luvun alun aatteellinen kasvissyönti, 1950-luvun novelty-herkuttelu kuin 1970-luvun arkiset kotiruoatkin. Kulttuurihistoriallisen keittokirjan reseptit ovat autenttisia poimintoja historiallisista lähteistä. Voit ostaa kirjan täältä.

kansi-2810_2

Hopeapeilin joulu

Hopeapeilin joulu on iloinen katsaus joulun värikkääseen lähihistoriaan Suomessa, erityisesti sota-ajasta 1970-luvulle. Se sisältää tyyliä, tietoa, tiikkiä ja tinapaperia, makaronia ja masariinia, lasilintuja ja lumikidekuvioita. Kuvat vanhoista koristeista ja mainoksista, nostalgiset jouluherkut sekä helpot askarteluohjeet tuovat kaupunkilaismummolan joulun tähän päivään. Hopeapeilin joulu on inspiroiva, kestävä ja kaunis tietokirja, jonka valokuvat on ottanut Niina Tanskanen. Voit ostaa kirjan täältä.

 

hurmaavat2

Hurmaavat häät

Kuohuvat kellohelmat vai virtaviivainen metallinkiilto? Menneillä vuosikymmenillä on paljon annettavaa, kun toiveissa on yksilöllinen hääjuhla. Hurmaavat häät (Schildts & Söderströms, 2015) on raikas tämän päivän hääopas, joka tarjoaa sekä ideoita ja inspiraatiota häiden visuaaliseen maailmaan että ajantasaista tietoa häiden järjestämisestä. Kirjan upeista puvustuksista vastaa Marjo Haapasalo ja valokuvat on ottanut Emilia Kallinen. Lue lisää kustantajan sivuilta.

 

TeerYlihyv

Ruokakirjat

Ylihyvää! Helppoa ja herkullista ekoruokaa (Alligaattori Kustannus, 2014. Yhdessä Kristiina Töyryn kanssa). Ekologisen ruoanlaiton alkeita guacamolesta seitankebapiin. Lue lisää kustantajan sivuilta.

Sata ruokaa tähteistä (Kameli, 2011). Ruokahävikin hyödyntäminen on trendikkäämpää kuin koskaan, ja se on upeaa! Lue lisää kustantajan sivuilta.

Pieni talkkunakirja (Atena, 2005. Yhdessä Juri Nummelinin kanssa.) Suomalainen versio pemmikaanista on hyvinkin oman kirjansa arvoinen. Lue lisää kustantajan sivuilta.

eemu-ukri-amelie-200x242

Nimikirjat

Eemu, Ukri, Amelie. 2000 kaunista ja erikoista etunimeä. (kaksi painosta, 2009 ja 2005, yhdessä Juri Nummelinin kanssa) 

Aarnu, Evena, Vinjami. 1700 ehdotusta etunimeksi. (2006, yhdessä Juri Nummelinin ja Rea Lehtosen kanssa) 

Osma, Ranja, Vilmiina. 800 erikoista etunimeä. (2003, yhdessä Juri Nummelinin kanssa) 

Olitko luokan neljäs Sanna tai viides Jani ja kaipaat lapsellesi erottuvampaa vaihtoehtoa? Erikoisten etunimien oppaat on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Nemo. Löydät ne parhaiten kirjastosta, sillä painokset on myyty loppuun. Lue lisää kustantajan sivuilta.

retrovauvat

Kulttuurihistoriaa

Kaupunginosien Turku (Savukeidas 2012). Savukeitaan matkaopassarjassa julkaistu kirja on tehty yhteistyössä Turku 2011 -hanke Kaupunginosaviikkojen kanssa. Saatavilla myös englanniksi (Turku Neighbourhoods, käänt. Owen Witesman). Lue lisää kustantajan sivuilta.

Retrovauvat. Suomalaista lasten historiaa (Ajatus Kirjat 2008, yhdessä Juri Nummelinin ja Ville Hännisen kanssa). Ihana pehmoinen fiiliskirja arjen historiasta kaikille 1970-luvusta viehättyneille.